Over Leen Middelburg Chrysanten

Leen Middelburg Chrysanten is een authentiek familiebedrijf. In 1972 nam Leen Middelburg de tomatenkwekerij van zijn vader over. Elk vrij moment besteedde hij aan het werken in de kas. Na een jaar besloot Leen de kas om te bouwen tot een chrysantenkwekerij, op een moment dat er nog maar weinig andere chrysantentelers waren. Leen was buitengewoon gedreven en had één doel voor ogen: het jaarrond telen van de beste chrysanten.

Er waren talrijke aanpassingen nodig in de kas, zoals het aanpassen van de verwarming en het plaatsen van nieuwe schermdoeken. Dat was destijds een grote onderneming! Het harde werk werd uiteindelijk beloond. In 1978 verkocht Leen dit bedrijf en kocht hij een stuk grond aan het Geerbos in Maasdijk, waar hij een nieuw bedrijf startte van 12.000 m².

Het bedrijf groeit

Zonen Nico, Bram en Leo Middelburg groeiden op binnen het bedrijf. Er werd gezamenlijk hard gewerkt, en al snel werd duidelijk dat de nieuwe generatie op een dag het bedrijf zou overnemen. In de loop der jaren nam Leen afscheid van het bedrijf, en de zonen zetten de onderneming voort. In 1993 trad neef Martien in dienst van het bedrijf en werd later ook mede-eigenaar van Leen Middelburg Chrysanten. In de daaropvolgende jaren nam Bram de beslissing om het bedrijf te verlaten en te emigreren naar Canada. Helaas is Nico op veel te jonge leeftijd overleden. Leo en Martien zetten samen het bedrijf voort. Het bedrijf groeit, en kleinzonen Barry en Sander Middelburg groeien op te midden van de chrysanten en leren het vak van A tot Z. In 2021 zijn zij eveneens mede-eigenaar geworden, een rol die ze met grote trots vervullen!

Gedurende al die jaren breidde de kwekerij zich uit tot 25 hectare chrysanten, met inmiddels vier vestigingen: in Kwintsheul, Maasdijk en twee in het Brabantse Made.

Onze mensen maken het verschil

Als familiebedrijf met meer dan 50 jaar ervaring begrijpen we dat succes niet alleen afhangt van onze geschiedenis, maar vooral van de samenwerking met de mensen om ons heen. Bij Leen Middelburg Chrysanten hebben we het geluk om zeer gepassioneerde en betrokken medewerkers te hebben. Ons team is gedreven en gemotiveerd, en we vinden het belangrijk dat de mensen het naar hun zin hebben en in een fijne sfeer werken. Daarnaast krijgt iedereen de kans om zich verder te ontwikkelen.

Bij ons staat continuïteit hoog in het vaandel. We zorgen ervoor dat de communicatielijnen kort blijven, zodat we snel kunnen schakelen en efficiënt kunnen werken. We zijn ook trots op het feit dat veel van onze medewerkers al vele jaren bij ons werken. Hun inzet is van onschatbare waarde en draagt bij aan het succes en de groei van Leen Middelburg Chrysanten.

Kortom, de mensen bij Leen Middelburg Chrysanten zijn ons belangrijkste bedrijfsonderdeel. Samen vormen we een hecht team dat streeft naar uitmuntendheid en voortdurende verbetering.